søndag 28. juni 2015

26.-28. Juni 2015 Floskjær Stavern - Forberedelse til ferien

Denne helgen ligger vi  rolig på Floskjær for å forberede båten til ferien...Vi handler det som trengs for alenetur over til Sverige for kapteinen. Rydder hvert vårt skap med klær og sko for ferien. Det er lett å ta med for mye, så her får vi være strenge med oss selv. Plukker ut det som ikke trengs og det samme gjør vi med vin og øl, siden vi skal til Sverige og Danmark.
Vi avslutter med en hyggelig kveld på akterdekk med Tore's favorittmeny "kjøttdeig og spagetti".  

 Tore gjør seg ferdig (nesten) med poleringen av båten for ferien. Det er en stor jobb og er nødvendig selvfølgelig.
 En nydelig fredagskveld på Floskjær i Stavern. Dette nytes og vi kan bare ikke legge oss tidlig på en slik kveld.
 Lørdag formiddag kommer Teodor og Didrik for å kjøre jolle. Teodor får opplæring på kjøring med motor for første gang. Han lærer fort og og tar over styringen etterhvert.
 Kjører på egenhånd og trener på forskjellige vanskelige situasjoner med sving og legge til. Teodor syns dette er kjempemoro og kjører tom tanken før han gir seg etter noen timer.
 Kvelden blir litt kjølig, men da har vi klær og tepper som hjelper på. Har bestemt oss for å grille og da er det bare å sette frem stoler foran grillen. Nydelig med grillet indrefilet av svin surret inn i bacon og grillspyd med grønnsaker. Koser oss da med et glass rødt....

Søndag morgen velger Tore å starte på ferieturen 2015. Han skal reise svenskekysten mot Danmark denne uken og ta i mot meg i København neste søndag. Tore er tidlig klar og må lære seg å huske en del viktige oppgaver før avreise fra hver havn. Han har ikke matrosen med og må da klare alt alene.......
 Avreise søndag morgen klokken 07.45 fra Floskjær i Stavern. Det er overskyet, litt regn og vind utpå formiddagen.
 Flott skue fra brygga ved avreise til det store utland. Husk alle punktene nå da, Tore....
Ut av Stavern og mot det store hav. Tore får mye sjø og bølger fra siden som fører til at det blir en ruskete tur over mot Sverige. Han spyr 4 ganger og bruker hele dagen mot klokken 18,00. Ender da opp i Hunnebostrand utenpå Tor og Trude.

Ingen kommentarer: