lørdag 16. juli 2016

FRA DÖMITZ TIL LAUENBURG - " LITT FOR SPENNENDE FERD"

Ved ankomst til Dömitz er vi kommet i mål med Müritz-Elde-Wasserstrasse. Herfra er det direkte ut i Elbe og vi starter tidlig og begir oss ut på Elbe. Vi hørte tidligere på ruten at det var lite vann i Elbe og at det kanskje ikke var mulig for båter å ferdes der. Vi har fått klarsignal tidlligere denne uken at det skal være nok vann i Elbe og satte i gang. Når vi først er ute på Elbe nytter det ikke å gå inn til noen nye gjesteplasser før vi er i Lauenburg. Det ble en litt for spennende reise med 1,4 m flere steder og vi hadde "bunnkontakt" fire/fem ganger. Det var dramatisk lite vann i Elbe og det var visst bare vi som tok turen også....... Ingen lektere og ingen andre båter heller for den var å se.  Da vi nærmet oss Lauenburg ble det litt dypere og vi så etterhvert noen få andre lystbåter på elven.
Heldigvis kom vi oss til Lauenburg etter 4-5 timers spenning og da først sjekket vi tabellen over vannstanden i Elbe på nettet. Vi så at vannstanden var dramatisk lav og hadde vi kommet en dag senere til Dømitz, måtte nok båten ha ligget der noen uker til vannstanden hadde steget til forsvarlig nivå igjen..... Det er ikke alt vi er forberedt på.......og noe flaks må man jo ha.
 Dömitz gjestehavn og hotellanlegg

 Elbe med sin lave vannstand og sandbunn

 Disse gule kryssene og gønne merkingene på babord side forteller oss at vi må sette kurs over mot styrbord side for å velge den dypeste rennen i elven og på den måten unngå sandbunn.

 Så er det bare å krysse over på styrbordside for å ha vann under kjølen (men likevel var det vanskelig når det var så lite vann og vi berørte bunnen flere ganger på turen !!)

  Hitzacker by, men fortsann lav vannstand, så her kommer vi ikke inn til gjestehavnen

Det var en deilig følelse å legge til kai i Lauenburg uten å sette seg fast i sanden i Elbe

2 kommentarer:

terhan sa...

godt at det gikk så bra. dere er jo tøffe da som tok sjansen, tvi tvi videre.
mvh terje

Lisbeth Ødegaard sa...

Hei Terje..... Vi visste ikke at vi tok sjansen....... Noe flaks må vi ha vettu.....Nå går det nok hjemover og jeg rekker nok å bli med hele veien ser det ut til. Vi ses snart. Hils. Lisbeth