onsdag 8. juni 2016

TØFF TUR FRA GEDSER I DANMARK TIL LÜBECK I TYSKLAND

Tidlig onsdag morgen valgte vi å sette kurs for Travemünde, siden det var den beste dagen i forhold til vind. Torsdag var det meldt mye sterkere vind og da fant vi ut at det fikk bli i dag, Det startet bra med 6-7 s/m ut fra havnen og et stykke utover økte raskt oppover til både 10 og 13 s/m. Det ble en helvetestur midt ute på Østersjøen med store bratte ekle bølger som aldri tok slutt. Men etter noen timer roet det seg litt ned og jeg (rederinnen) sovnet av utmattelse. Utrolig at en kar fra innlandet på Ringeriket er like trygg uansett hvordan båten vrenger og krenger på seg....Jeg er virkelig imponert over denne Hønefossingen;-)..
Etter 9 timer så vi havnen i Travemünde, men da var vi i gang og fortsatte likegodt innover kanalen til Lübeck. Etter 11 timer i sjøen var det godt å fortøye og kjenne land under føttene.
Lübeck er en av de fineste, mest levende middelalderbyene i hele Europa. Hansastadt Lübeck var i den siste del av middelalderen en av Tysklands viktigste handelsbyer, og selve knutepunktet for Hansa-forbundet som hadde viktige forgreininger til Norge (særlig Bergen og Tønsberg).
Vi rusler rundt i den flotte byen med brostein, gågater, kneiper, barer og restauranter både ute og inne.
Båthavna ligger helt inn til sentrum, så det blir spennende om det blir en rolig natt,

 Ser nok rolig ut, men sjøen spruter, bølgene er høye og Fru Linssen går opp og ned, opp og ned

 Sjø overalt,,,, Dette er bare starten

 Travemünde her kommer vi

Men vi kjører videre og to timer til så er vi i Lübeck 

Lübeck 

 Lübeck

Her ligger vi godt fortøyd i Lübeck etter 11 timer over Østersjoen 

2 kommentarer:

Christin sa...

Hørtes ut som en rufsete tur!! Godt kapteinen er trygg underveis. Så gøy at dere kom så langt idag! Nyt resten av ferien! Fine bilder og gøy med litt historie også :-) Christin

Lisbeth Ødegaard sa...

Takk skal du ha, Christin! Men denne dagen må du få med deg...... Uff, det startet litt for spennende....... Hils gubben....